**virtuous**

Allah, sh0w us the right path~

139 – BerTDI Sebentar

Berusaha untuk ikhlaskan hati ,
Pemuda pemudi harapan bangsa ,
Kuatkan azam cekalkan hati ,
Teruskan berbakti menabur jasa .

Tajdid niat cukuplah penting ,
Allah menilai usaha kita ,
Tatkala diuji janganlah melenting ,
Kembalilah pada yang Maha Pencipta .

by : hikmahkembara

BerTDI bersama Kak Ain, Farhana, Kak Akma, Fatimah, dan Faiz. Tanpa Kak Ida dan Mariyah yang sedang sibuk bersilat di PUSkMA, hihi πŸ˜‰ Selamat menempuh imtihan nihaei ye sume~~

P/S : Istilah TDI hanya difahami oleh mereka yang pernah dan sedang berada di Mu’tah, Jordan πŸ™‚

Read the rest of this entry »

Advertisements
4 Comments »

138 – Kerna Dia

Sudah hampir sebulan tidak melawat blog mahupun meng’update’ blog sendiri. Entah angin apa yang bertiup sehinggakan semangat dan usaha menulis tidak lagi dihiraukan. Huu~~

Tag berikut diberikan oleh Sarah, adik ana di Mesir πŸ˜‰ Maka itu bererti ana harus kembali ber’blogging’ seketika untuk dia.

1] Adakah anda happy sekarang?
Agak tidak happy (T_T)

2] Kenapa anda happy?

Kena happy untuk semua orang dan kesihatan sendiri. Lagipun kawan ana pernah pesan, andai ada jalan untuk bergembira, kenapa perlu memilih untuk bersedih kan, kan??

3] Apakah benda yang boleh membuat anda happy?
Tengok orang lain happy. Belek gambar dulu-dulu. Meneroka alam ciptaan Allah yang tersangat indah ni. Melawat tempat-tempat bersejarah [errk! yeke?]. Jalan sorang-sorang [walaupun asyik kena marah dengan semua orang, ahhaaa~]. Dan apa-apa jelah yang boleh menggembirakan kot sebab sebenarnya semua benda menggembirakan, cuma bergantung kepada penerimaan dan cara pengawalan kita sahaja πŸ™‚

4] Pernahkan anda menerima tag?
Tag? Yang mana satu? Hujung tali kasut? Ke menyambung? Ke main kejar-kejar? Hehe, banyak jugak tapi baru berjaya buat dua je. Nanti ana cek balik yang dulu-dulu tu, kot-kot rajin nak selesaikan ke, apa ke.

5] Nyatakan warna yang anda suka.

Hijau dan coklat [krim~]

6] Berikan 9 orang yang anda mahu tag. Sila beritahu kepada orang yang anda mahu tag supaya dapat respond.
Sebenarnya taknak tag siapa-siapa pun tapi, takpelah. Biar ana tag mereka yang tersebut :

1-Kecap Tamin’s In The House [Purplelish, Yumako Matsuki, Kecap]

2-Kak Ain

3-Atin Jieha

4-Angah Dayah

5-Sakinah

6-Kak Siti

7-Along Najibah

8-Farah Sakinah

9-Fatin

10-Hamizah Ismail

Hihi, tadi kata taknak tag, tengok-tengok dah terlebih satu pulak πŸ˜‰ tak kire, tak kire!

Read the rest of this entry »

2 Comments »