**virtuous**

Allah, sh0w us the right path~

9-We Are The Dream Team

on April 7, 2009

“Kerja berkumpulan kena buat sama-sama,bukan sorang-sorang..menangis takkan selesaikan masalah tapi mungkin boleh kurangkan stress..pemimpin memang kena kerja lebih dari orang lain..apa-apa pun,sabarrr,:)”pesan mak panjang lebar sebaik sahaja ana ‘mengadu’  ketidakstabilan emosi yang ana alami sejak akhir-akhir ni.:)

“Kita bukan mensasarkan kemenangan,tapi lebih kepada mengharapkan tema ‘Saya Datang Kerana Ukhwah’ direalisasikan..tajdid niat..telan semua kata-kata negatif..sahut semua cabaran..buat benda baik memang banyak rintangan..cuba seiringkan semua perkara..innallahama’asshobirin..kita adalah yang terbaik,we are the dream team,”antara amanat Ustaz Ifwat semasa liqo’ KARISMA kali ke-7 malam tadi.Semangat itu perlu dikembalikan,motivasi diri perlu ditingkatkan.Ayuh!Apa yang penting??kerjaaaaasama..~Al-Baqarah:153 dan 216~

Karnival Sukan Mahasiswa

Karnival Sukan Mahasiswa

“Ukhwah itu bermula dari kita..kemudian baru kita boleh mengharapkan dari orang lain,”ulas Ustaz Syafiq.Sukan dan blog sentiasa dalam perhatian beliau.

”Semua benda ada masalah,kita kena hadapi bersama dan saling membantu..25 hari je lagi,”kata Syafiq Shafii.Dalam semua perkara,perlu bijaksana..

”Setiap perkara Allah dah tetapkan bahagian masing-masing..nak tak nak,kita kena terima dan hadapi,”ana menambah.Bersabarlah wahai hati J

“Sama-sama itulah ukhwah,”Ustaz Amzari mencelah.Perancangan seiring dengan tindakan.:)

”Laksanakanlah walaupun sekurang-kurangnya untuk Mu’tah,”Ustaz Hayyee berpesan.Insha allah,Timbalan Pengarah 1 J

”Biarlah infrastruktur kelas ke-3 tetapi minda kelas PERTAMA,”tegas Ustaz Faiz;sentiasa setia dengan belanjawan dan kewangan.

::Ini bukan untuk KARISMA sahaja 🙂

::Ukhwah itu takkan terus dapat dalam masa beberapa saat,ketika,atau hari..Tetapi,permulaannya harus ada

::Kata cendiakawan;jangan ditanya apa sumbangan negara pada kita tapi tanyalah apa sumbangan kita pada negara(pada KARISMA,PERMATA,ahli Bayt,study,keluarga??pada ISLAM apatah lagi J)

::Saya Datang Kerana Ukhwah J

Truly Allah loves those who fight in His cause in battle array,as if they were a solid cemented structure

Assof:04

(..Kakak,Kak Soleha,Kak Hajar,Kak Farah,Kak Aishah,Kak Wa,Kak Ninna ;we are strong when we unite..) 😉

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: